Menu

Tilasta

Wattkast äppel -omenatila sijaitsee Överstun tilalla, luonnonkauniilla Wattkastin saarella Turunmaan saaristossa. Tänään Överstun tilalla työskentelee jo kolmas sukupolvi sitten 1900-luvun alun uusjaon.

Tila

Wattkast äppel -omenatila sijaitsee Överstun tilalla, luonnonkauniilla Wattkastin saarella Turunmaan saaristossa. Tänään Överstun tilalla työskentelee jo kolmas sukupolvi sitten 1900-luvun alun uusjaon. Tilalla on tuotettu maitoa ja lihaa sekä viljelty mm. sokerijuurikasta, sipulia, kiinankaalta ja uutta perunaa. Vuonna 1999 istutettiin ensimmäiset omenapuut, jotka tänä päivänä muodostavat tuotannon päälinjan. Tilalla kasvatetaan yhdeksää eri omenalajiketta sekä valmistetaan omenamehua ja joitakin jatkojalostettuja omenatuotteita. Tilalla kasvatetaan myös pienimuotoisesti uutta perunaa suoramyyntiin etupäässä juhannusta varten.
Annika Hölmen Wattkast Äpple 2

Viljelijä

Olen Annika ja työskentelen ja asun tilallani, joka on minun paratiisini maan päällä, yhdessä kolmen lapseni kanssa - vanhin on jo lentänyt pesästä opiskellakseen toisella paikkakunnalla. Olen koulutukseltani lähihoitaja ja puutarhamestari ja opiskellut yritystaloutta jatkaessani viljelyä isäni jälkeen vuodesta 2012. Minulle on kunnia pitää hallussani ja huolta maasta, jota esi-isäni ovat viljelleet, ja arvostan korkealle sen työn, jota saaristotiloilla on entisaikoina tehty. Pyrin taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävään elämäntapaan luonnon kanssa yhteistyössä. Sain keväällä 2020 todistuksen luomuviljelyn peruskurssilta.

Näin löydät meille

Aja Nauvo-Korppoo -lauttarannasta Saaristotietä (tie 180) 4,8 km. Käänny oikealle Wattkastin tienristeyksessä ja aja Wattkastin sillan yli. Jatka Wattkastin tietä suoraan eteenpäin 1,75 km kunnes näet omenatarhamme oikealla ja olet perillä.

Galtbyn lauttarannasta tullessasi aja Saaristotietä (tie 1800) 800 m, käänny risteyksessä vasemmalle ja jatka Saaristotietä (tie 180) 2,4 km. Käänny Wattkastin tienristeyksessä vasemmalle ja aja Wattkastin sillan yli. Jatka Wattkastin tietä suoraan eteenpäin 1,75 km kunnes näet omenatarhamme oikealla ja olet perillä.
Wattkastintie 175, 21710 Korppoo
+358 40 413 1091wattkastapple@gmail.com
Wattkast Äppel transparent logo
Kysyttävää?
Kirjoita meille